Naslovna
Apartman 1

Apartman 2

Apartman 3

Kontakt

 

O Sokobanji

Sokobanja se nalazi u jugoistocnoj Srbiji u kotlini izmedju planina Ozren (1117m) i Rtanj (1560m) na obalama reke Moravice i nadmorskoj visini od 400m. Sokobanja je autoputem od Beograda udaljena 230km. Jedno je od najposecenijih mesta u zemlji i spada u red renomiranih turistickih centara sa najduzim tradicijom organizovanog turizma
( od 1837.god.).

Ono sto Sokobanju cini privlacnom su termo-mineralne vode, idealna nadmorska visina, umereno kontinentalna klima, cist planinski vazduh sa mnogo kiseonika i divna netaknuta priroda. Ne zna se da li je lepsi "Sokograd" ili "Lepterija" ili "Ripaljka" ili "Kalinovica" kao poznata izletista, planine Ozren i Rtanj poznate po obilju lekovitog bilja, zatim reka Moravica ili Bovansko jezero koje se nalazi u neposrednij blizini Sokobanje i jedno je od najbogatijih jezera ribom a u toku leta privlacno je i za kupace.

Bogatstvo lekovitih banjskih voda i njeni klimatski faktori pogoduju obolelim od hronicnog bronhitisa, bronhijalne asme, psihoneuroze, neurastenije, laksih oblika povisenog krvnog pritiska, hronicnog reumatizma, stanja posle povreda, hronicnih zenskih bolesti, anemije (malokrvnosti), iscrpljenosti, stanja rekovalescencije i isjasa.

Pored zdravstvenog Sokobanja ima i druge vidove turizma : sportsko-rekreativni, deciji i omladinski, lovni, eko-turizam, komercijalni, kongresni...

Sokobanja pruza gostima aktivni odmor, sport, setnju i razonodu, fitness i wellness programe, fizioterapeutske usluge, djakuzi, topli Amam koji krepi i dusu i telo. Takodje pruza bogat nocni provod u kaficima i diskotekama.
 
Zbog svega ovoga Sokobanja predstavlja idealno mesto za odmor i uzivanje i s pravom nosi epitet prve ekoloske opstine u zemlji i slovi za najvecu oazu kiseonika u Evropi.